Festival Theater op maat

Theater op maat

IngeborgPop verzorgt op het terrein van uw instelling in de theatertent haar voorstellingen speciaal gemaakt voor gehandicapten en of ouderen.
Zij ontwikkelt de mogelijkheid, om naast haar eigen werk, samen met andere theatergroepen die een affiniteit hebben met deze doelgroep een theaterprogramma in te vullen. We willen dan verschillende disciplines met elkaar combineren zoals poppenspel, theater, dans en muziek.
Wij vinden het belangrijk om vanuit de bewoners zelf te organiseren en kunnen met de talenten van de bewoners aan het werk te gaan door een voorstelling te maken of het organiseren van muziek, circus of dans workshops.
Het doel is om voor alle deelnemers een programma op maat te maken. Wij denken hier graag over mee!

In het laatste weekeinde van juni 2007 vond het eerste "Festival Theater op Maat" voor Severinus plaats in Veldhoven.
We startten zaterdag met een drietal optredens van "Theater de Lachende Zon", muziektheatervoorstellingen met een hoog interactief karakter. Elco van Alphen en Margo Lotters nodigden de deelnemers uit om mee te zingen en te trommelen. Iedereen stond steeds even in de volle aandacht. De reacties varieerden van verrassing tot ontroering en veel speelplezier.

De Lachende Zon
Elco van Alphen
De Lachende Zon
Margo Lotters

www.delachendezon.nl


Special Insight
Special Insight
Het avondprogramma werd verzorgd door duo "Special Insight".
Dit duo bestaat uit Joyce Maya & Humphrey Wenas. Twee professionele zangers die samen een sprankelende duo vormen. Magische stemmen en entertainment volop! Duo Special Insight zingt en speelt ook gitaar.
www.special-insight.com

Feest in de tent! De deelnemers hebben zich goed vermaakt met een dansje, een drankje en gezang. Iedereen kreeg een kaart met handtekeningen mee voor in het plakboek.

Marijn Paayman verzorgde de techniek en stond garant voor veel "blingbling" op de dansvloer.


Een greep uit de reacties:

Lenicka    30-06-07 14:53:44
Hoi,

Mijn complimenten voor deze mooie voorstelling op severinus vandaag. Lachmi en Henk hebben het heel leuk gevonden (en ik ook!) Lachmi verteld met een lach op zijn gezicht; ''trommelen en schreeuwen! Leuk he!'

Het maakte mij er ook weer bewust van dat we op dit niveau niet altijd maar zoveel hoeven te praten want met dit soort benadering zeg je zo veel meer!

Bedankt voor het leuke uurtje!
''Houdoe en bedankt ole ole ole!!''
(het had wel de hele middag kunnen duren denk ik)

Groetjes Lachmi, Henk en Lenicka

hannie van laarhoven    30-06-07 15:07:19
Vanmiddag zijn we samen met Berkt 14 en 16 bij jullie op bezoek geweest Linda Willy en Hannie met de bewoners Ingrid, Peter en Anneke. Het was geweldig zo zonder woorden maar met geluiden,Ingrid vond het wel spannend, bij Anneke komt niet alles meer aan maar reactie was er wel en Peter vond het zeker geweldig. Bij dit alles zeg ik Chapeau!!!! voor jullie inzet.


Op zondagmiddag, als sluitstuk, speelde Ingeborgpop de voorstelling "Ei,ei!"
Tent Ei,ei!

Theater in de tent

Affiche

In Augustus 2005 werd de theatertent van IngeborgPop opgeleverd.

Aansluitend brachten Stichting Basta! en Pop en Theater IngeborgPop in Bergen, 9 dagen lang een gevarieerd en afwisselend theaterprogramma voor alle leeftijden.
We hadden een prachtige lokatie op veld aan de Maesdammerlaan. De tent stond op een veld beschut door bomen en was goed bereikbaar. Een mooie plek om cultuur en natuur te verenigen.

Door met twee theatergroepen te werken, waren we in staat om een gevarieerd programma aan te bieden.
Er stonden drie kindervoorstellingen op het programma. Basta! speelde "lekker weertje" en "Toverdraad". IngeborgPop speelde "Ei,ei!", de voorstelling waarvoor deze grote tent gebouwd is.
Daarnaast verzorgde Basta! "Varite Vitale", een voorstelling voor volwassenen.

De voorstellingen werden goed bezocht, enthousiast ontvangen en de sfeer was erg gezellig.

De droom, voorstellingen spelen in een eigen lichtdichte theatertent werd werkelijkheid!

Theatertent

De theatertent van Ingeborgpop is een unieke tent, speciaal voor Ingeborgpop ontwikkeld.

Het is een lichtdichte tent om de projectievoorstellingen van Ingeborgpop een verduisterde omgeving te bieden. De tent is zwart van binnen, zodat er altijd een neutrale speelruimte gecreëerd wordt.

De theatertent biedt plaats aan ongeveer 100 personen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Deze tent is speciaal bedoeld voor projecten met mensen met een verstandelijke beperking en ouderen.
Carpe Diem, Stichting Wees een Zegen en Stichting Continuendo MusartE Foundation maakten het mogelijk deze tent te realiseren.
Theatertent Theatertent
De tent wordt geleverd als kale tent, dus exclusief vloer, zitgelegenheid en praktikabels.
Voor technische gegevens en informatie kunt u informatie opvragen bij IngeborgPop

Terug naar boven    Terug naar startpagina