De Buurvrouw

Mevrouw de Wit is een dame op stand en leeft in haar eigen wereld. Ze zoekt contact met de buitenwereld door het schrijven van kaarten naar bekenden van vroeger.

De Buurvrouw

Ze kijkt neer op haar onderbuurvrouw, Beppie. "Dat slordige mens komt er bij haar niet in."

Beppie is een eenvoudige vrouw. Zij heeft veel contacten in de buurt en leeft dicht bij de kleine wereld om zich heen. Ze is dol op dieren, heeft een poes, zorgt voor de hond van de buurman en de vogels in het park..

Op een dag gaat Mevrouw de Wit naar het postkantoor en laat de deur van haar kamer open. De poes ziet haar kans schoon, vist de goudvis uit de kom en verorbert die.

De Goudvis

Dit tot verdriet van Mevrouw de Wit, die de vis in het park begraaft. Daar wordt zij onwel. Beppie vindt haar daar op een bankje en zorgt voor hulp. Wanneer Mevrouw de Wit in het ziekenhuis verblijft mag zij voor de post zorgen.

De Buurvrouw

Toneelbeeld

Op het voortoneel zien we de woonkamer van Mevrouw de Wit. Het raam is een projectiedoek, waarop dia's van de stad worden geprojecteerd in combinatie met natuurprojecties en schimmenspel.

Thematiek

De eigenaardigheden van mensen. Het omgaan met verschillen, misverstanden en irritaties en er samen iets van maken.

Deze voorstelling is speciaal voor ouderen. Kijk voor speciale programma's voor ouderen met een dementieproblematiek bij Belevingstheater.

Spel, poppen en rekwisieten: Ingeborg Willems.

Decor: Wouter Bijlsma.

Regie: Leta Spooren

Muzikale begeleiding: Remko Edelaar

Met dank aan Bert Veerkamp.

Deze voorstelling is gemaakt voor ouderen in opdracht van Osira groep en mede mogelijk gemaakt door Kunst en CO.