Reis door de seizoenen

belevingsvoorstellingen voor dementerende ouderen

Ingeborg verwelkomt de deelnemers in haar knusse huiskamer. Eenieder neemt in een halve cirkel plaats rondom een venster. (dit is een projectiescherm) De mensen worden betrokken in de huiselijke wereld van Beppie Ze vertelt over haar activiteiten binnenshuis en het plezier dat ze beleeft aan de natuur, haar moestuin en de contacten met de vogels buiten. Natuurprojecties, dia's van de stad en omgeving, worden afgewisseld met acteren en handpoppenspel. Een aanleiding van buitenaf zorgt er steeds voor dat we de neus buiten de deur steken en op pad gaan.

In de voorjaarsvoorstelling winnen we een prijs en stappen we in de bus voor een uitstapje naar de bollen. We reizen door dia's met bomen vol bloesems, voorbij de molens, de bollenvelden en drinken een glaasje op het terras van de 'Keukenhof.'

In de zomervoorstelling nodigt oom Henk ons uit om een harinkje te komen eten op Ameland. We fietsen voorbij de hooibalen, naar het strand en stappen op de boot. In de herfst zijn we dichterbij huis en zoeken de weggelopen logeerkat, we zien dia's van de (vroegere) omgeving van de bewoners en komen in slecht weer terecht. In de wintervoorstelling gaan we naar Amsterdam. We komen terecht in het Rijksmuseum, krijgen te maken met een vervelende suppoost. We bedenken nieuwjaarswensen. Maar wie peuzelt onze wafels op?

Met zintuigprikkelende spel elementen en een eenvoudig, interactief verhaal worden de mensen uitgenodigd deel te nemen aan het gebeuren en op verhaal te komen. We nuttigen altijd wat lekkers, hebben zelfgemaakte appeltaart, we maken bosjes met kruiden, bloemen, afhankelijk van het seizoen zijn er wafeltjes of snert. Er is voldoende gelegenheid om in de intieme sfeer na te praten over het gebeuren, nog een keer dia's te bekijken of een muziekje op te beluisteren.

Nachtegaal

Spel, poppen en rekwisieten: Ingeborg Willems.

Decor: Wouter Bijlsma.

Muzikale begeleiding: Remko Edelaar.

Met dank aan: Leta Spooren en Bert Veerkamp.

Binnen dit format worden andere thema's worden uitgewerkt. Te denken valt aan nieuwjaarsdag, koningsdag, sinterklaas, kerst, bloemencorso, carnaval, een bezoekje aan het concertgebouw of een uitstapje naar Parijs...

Op uw verzoek wordt er binnen een thema een belevingsvoorstelling uitgewerkt.