Interactieve verteltraining

Heeft u ook herinneringen aan de leerkracht op school die op vrijdagmiddag uit een boek voorlas? Of sterke verhalen bij het kampvuur of de meester op school. Ik herinner me mijn moeder die voor het slapengaan voorlas uit een boek over een zigeunerfamilie. Verhalen zijn van alle tijden, culturen en voor alle leeftijden. Van het vertellen heb ik mijn beroep gemaakt. Ik vind het heerlijk om met eenvoudige middelen de suggestie van een nieuwe wereld te scheppen en mijn publiek mee te nemen.
Dit plezier wil ik graag met u delen. We verdiepen ons in de training in het vertellen van verhalen aan jonge kinderen met als doel hen enthousiast te maken voor taal, boeken en spel.
Ik neem jullie mee op reis uit het boek van Kattoo: een introductie met poppen uit mijn zelfgemaakte pop-up boek. Dan bereiden jullie in groepjes aan de hand van opdrachten en prentenboeken een korte presentatie voor. Diverse spelmaterialen staan hierbij ter beschikking.
We onderzoeken de manieren om op een eenvoudige wijze contact te maken met het publiek en zo emoties en reacties uit te lokken. Door samen te spelen en naar anderen te kijken ontstaan er mooie, spannende, ontroerende en soms hilarisch momenten. We doen inspiratie en nieuwe ideëen op om verhalen over te brengen en ontdekken nieuwe spelmogelijkheden, die meteen op de werkvloer kunnen worden toegepast.

Deze training duurt een dagdeel. Desgewenst wordt het programma aangepast aan uw wensen. (denk bijvoorbeeld aan een introductietraining poppenspel) Reacties op de training: