De Notenkraker

Een theaterdag voor een kleine school.
Het is feest op school en 'draaiorgel de Notenkraker' komt naar school om dat te vieren. De kinderen zijn er al, maar waar is het draaiorgel?
De directeur van de school is ongerust: "Wat een saaie bedoeling zonder vrolijke muziek." Dan vindt hij het orgel onder doeken in een treurige stemming. Opa is weg, het is koud en stoffig, leeg, kaal en er hangen spinnenwebben. De directeur schakelt Spik&Span in om alles op te ruimen. En wat er dan gebeurt...
Tijdens een theaterdag spelen de kinderen een verhaal in en rondom een echt draaiorgel. De kinderen bespelen de orgelpijpen, zelfgemaakte sokpopmuizen en draaiorgelpoppen. Andere kinderen spelen een rol als de dieven 'Steel en Gappie', 'Klepper de Muizenmepper, de directeur van de school, opa en de taxichauffeur'. Er zijn rollen weggelegd voor het koor en de schoonmaakdienst 'Spik&Span'. Alle kinderen nemen deel aan het theatergebeuren door spel en zang en geven aan het einde een spetterende voorstelling.

Tijdsduur: Een hele schooldag met 's avonds een voorstelling voor ouders en andere belangstellenden.
Randvoorwaarde: De leerkrachten hebben vooraf met de kinderen sokpoppen draaiorgelpoppen gemaakt en de liedjes gezongen. In overleg met de school worden de rollen verdeeld. De leerkrachten zijn deze dag aanwezig en helpen mee.