Interactieve spel en muziek (PGB aanbod)

Begeleider

Ingeborg geeft individuele activiteitenbegeleiding voor kinderen, zowel op de dagopvang, als bij de ouders/verzorgers thuis. De activiteiten bestaan uit:

  • Spel: Contactspelen, senso activiteiten, voorlezen en poppenspel
  • Muziek: Bewegingsliedjes en muziekinstrumenten bespelen. Muziek beluisteren en ervaren tijdens BIM activiteiten

De doelstellingen worden in overleg met ouders en begeleiders geformuleerd en zijn gericht op de ontwikkeling van het kind. Denk aan taalontwikkeling, contact maken, initiatief nemen, ontspanning, spelplezier. Leerervaringen als samenspelen en werken, waarnemen en luisteren, zingen, jezelf laten zien en creatieve ontwikkeling komen aan bod.

Alle activiteiten vinden plaats in een veilige situatie waarin interactie, samenspel en vooral spelplezier voorop staat.

Ingeborg werkt als pgb aanbieder in Amsterdam en Drenthe. Ze is in het bezit van een VAR verklaring, een VOG verklaring en werkt met een zorgplan.

Een reactie van een ouder:

Ingeborg is in een woord GEWELDIG! door het ruime aanbod van activiteiten aangepast aan behoefte van onze zoon, is onze zoon vooruit gegaan in zijn ontwikkeling. (meervoudig gehandicapt, ernstig slechthorend) ze kijkt heel goed naar de behoefte van het kind en speelt daar op in. in het begin herhaalde ze veel activiteiten om dat onze zoon dat prettig vond, hij kon niet veel afwisseling/prikkels aan. langzamerhand kwam daar vooruitgang in en was het voor ons elke week een verrassing wat ze bedacht had om te gaan doen. knutselen, verven, boek lezen met behulp van ondersteunende gebaren, het voorgelezen verhaal nogmaals herbeleven met knuffels en eigen gemaakte poppen, zodat onze zoon zelf inbreng had in het verhaal. zijn gevoel van eigenwaarde werd vergroot. liedjes zingen, zelf muziek maken en als afsluiting, ontspannen zintuigelijke bewustwording mbv BIM muziek. een aanrader!! zelfs onze jongste "gezonde" zoon vond het geweldig.
Ingeborg is een gezellige, creatieve, attente vrouw met gevoel van humor zowel voor de kinderen als voor ons als ouders
Bron: Nationale hulpgids / aanbeveling /Ingeborg Willems

Gewerkt periode: 24-02-2011 tot en met 10-04-2013